Meniu Închide

Sărbătorile s-au încheiat și sezonul de iarnă a început. Este ușor să te gândești la această perioadă a anului ca la o perioadă de hibernare – mai ales dacă ești blocat în casă, cu temperaturi scăzute și zăpadă. Dar nu trebuie să fie așa! Iată câteva sfaturi de curățare pentru o casă strălucitoare toată iarna.

Curățați-vă jgheaburile

Jgheaburile sunt canalele lungi și înguste care trec de-a lungul casei tale pentru a colecta apa de ploaie. Apa curge în josul lor și într-o burlană care o trimite departe de casa ta.

Curățarea jgheaburilor este o idee bună din mai multe motive . Ele pot fi un teren propice pentru mucegai sau mucegai, care ar putea cauza probleme de sănătate, cum ar fi alergii și atacuri de astm, dacă inhalați spori din ele în mod frecvent. Dacă doriți o casă strălucitoare, luați în considerare să contactați curățători profesioniști pentru a avea grijă de jgheaburi înainte de iarnă. De asemenea, jgheaburile înfundate pot duce la scurgeri de acoperiș atunci când se umplu cu frunze sau alte resturi. În plus, curățarea frunzelor și a altor resturi înainte ca acestea să aibă timp să se așeze în sistemul de jgheaburi îl va ajuta să arate frumos pe tot parcursul anului!

 

Descurcă-ți drumul către o casă mai caldă

Dezordinea este o modalitate excelentă de a avea o casă mai caldă. În plus, nu poți avea o casă strălucitoare și dezordine simultan. Iată de ce ar trebui să dezordineți înainte de iarnă:

Dacă aveți o casă aglomerată, o poate face să se simtă mult mai rece decât este.
Este mai ușor să încălziți un spațiu deschis decât unul prea aglomerat.
Când dezordinea, consumul de energie va scădea semnificativ (inclusiv electricitate și gaz).
Curățați și organizați-vă cămara
Cu toții așteptăm cu nerăbdare mesele gătite acasă în timpul iernii. Așadar, pregătește-ți casa spumoasă pentru o gătit serios!

Asigurați-vă că cămara dvs. este organizată într-un mod care să aibă sens. Dacă utilizați în prezent un sistem simplu de rafturi, luați în considerare adăugarea de etichete sau altă metodă de organizare.
Curățați rafturile și îndepărtați toate articolele expirate pentru a le împiedica să devină terenuri de reproducere pentru mucegai sau să atragă dăunători precum șoarecii și furnicile.
Organizați cămara astfel încât să puteți găsi lucruri rapid atunci când este necesar, apoi puneți totul din nou împreună! Este posibil să doriți mai multe coșuri dacă există articole utilizate frecvent (de exemplu, consumabile pentru copt) față de altele care nu sunt folosite des (cum ar fi conservele).
Cămara dvs., precum și alte zone de depozitare din casa dvs., vor necesita dezordinea înainte de iarnă. Mai mult, ar trebui să vă pregătiți toate articolele pentru depozitare, mai ales dacă intenționați să închiriați o unitate pentru perioade lungi.

Nu neglijați tavanul, pereții și covoarele

Lăsând tavanul și pereții neatinse este o mare greșeală. Un ventilator de tavan murdar poate duce la alergii și acarieni, în timp ce tapetul de dedesubt poate începe să se dezlipească, dezvăluind murdăria și murdăria din anii de neglijare a acestora. Dacă aveți copii în casă, știți cât de mult le place să atingă tot ce se vede, inclusiv pereții! De aceea, este esențial să curățați plintele și să vă puneți în genunchi și să curățați orice urme persistente lăsate pe pereți.

Pe lângă pereți și tavane, ar trebui să vă asigurați că curățați și covoarele înainte de venirea iernii. Această parte a casei dvs. poate colecta mai mult praf decât v-ați aștepta. Asigurați-vă că reîmprospătați sau curățați în profunzime covoarele din colț în colț.

Izolați-vă casa în mod corespunzător

Regula generală este să vă izolați casa la un nivel echivalent cu rata cu care căldura iese din pereți. Dacă nu aveți mansardă, cel mai bine este să utilizați izolație reflectorizantă, mai degrabă decât fibra de sticlă, care poate colecta umezeala și poate duce la creșterea mucegaiului sau a mucegaiului.

De asemenea, ar trebui să izolați orice puncte reci din casa dvs., inclusiv în jurul țevilor, ușilor și ferestrelor. Izolarea acestor zone va ajuta la prevenirea pierderilor de căldură în nopțile reci de iarnă, când cei mai mulți dintre noi încercăm cu disperare să nu ieșim afară, în casele noastre înghețate!

Puncte bonus: dacă locuiți într-o casă în care unele camere devin mai reci decât altele, deoarece sunt mai departe de șemineu sau de suflantul cuptorului (sau orice altceva), luați în considerare instalarea niplurilor de țeavă din izolație din spumă, astfel încât fiecare cameră să aibă acces egal la sursa de caldura. Acest lucru va crește eficiența, menținând în același timp nivelurile de confort în diferite părți ale casei dvs.

 

Pune jos niște covoare

Dacă covoarele de la perete la perete nu sunt treaba ta, ar trebui să te gândești să pui covoare în casa ta. De exemplu, dacă locuiți cu animale de companie , acestea vor fi mult mai ușor de curățat în timpul iernii. Covoarele sunt o modalitate excelentă de a folosi culoarea, modelul și textura pentru a aduce viață casei tale. De asemenea, sunt suficient de versatile încât să le poți folosi în multe scopuri diferite:

Definiți o zonă sau camere separate una de cealaltă.
Faceți ca o cameră să pară mai mare decât este, prin spargerea vizuală a spațiului.
Ascunde petele, murdăria sau deteriorarea de pe podea dedesubt.
Protejați podelele de uzură (de exemplu, dacă aveți animale de companie).

Este ușor să-ți păstrezi casa curată iarna aceasta!
Este ușor să-ți păstrezi casa curată în această iarnă, mai ales dacă urmezi aceste sfaturi:

Utilizați un aspirator cu filtru HEPA. Filtrul HEPA colectează toate particulele din aer pe măsură ce aspirați, astfel încât nicio murdărie să nu rămână pe podele când terminați. Acest lucru este deosebit de important dacă cineva din casa ta are alergii sau astm!

Curățați regulat. Nimănui nu-i place să fie nevoit să facă treburi în fiecare zi a vieții, dar este esențial să vă acordați și voi pauze de la curățare din când în când. Poate părea o muncă suplimentară la început, dar destul de curând, devine o a doua natură și, în scurt timp, nici nu vei observa cât de mult timp a trecut de la curățenia de săptămâna trecută!
Curățați toată casa în loc de doar camerele în care oamenii își petrec timpul (cu excepția cazului în care acele zone sunt deosebit de dezordonate).

Concluzie
Aceste sfaturi sunt ușor de implementat și vă vor ajuta să creați o casă strălucitoare pentru familia dvs. toată iarna. Indiferent dacă locuiți într-o casă sau într-un apartament, luați în considerare dezordinea și curățarea în profunzime a casei înainte de sosirea lunilor reci de iarnă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide WhatsApp
Ai nevoie de informații
Bună, cu ce te pot ajuta?