Meniu Închide

Curățenie după Constructor

Pentru orice antreprenor în construcții, predarea cheii unei clădiri nou create sau a uneia renovate este scopul final pentru orice client pe care îl va deservi.

Totuși, după construcția propriu-zisă, fără a uita să menționăm lacrimile și transpirația cu care au de-a face, munca unei firme de construcții nu este încă terminată până nu se termină. Pentru ca construcția să se termine complet, mai sunt de făcut mai multe lucrări suplimentare înainte de predarea finală a cheii. Aceste lucrări suplimentare includ curățarea completă a întregii unități sau ceea ce numim noi, curățare post-construcție.
Curățenia post-construcție este un serviciu de curățare efectuat pentru clădiri noi sau renovate.

Din cuvântul în sine, „post-construcție”, se înțelege că această curățare se face după partea de construcție. Un antreprenor de construcții poate face o curățare generală a resturilor, dar curățarea detaliată nu mai face parte din munca sa. Acest tip de curățare se face pe toată instalația de sus în jos; nu înseamnă doar măturarea podelei, curățarea covorului și a altor zone vizibile. Mai jos sunt câteva dintre cerințele de curățare de care trebuie să se îngrijească:

Pereții sunt curați și nu prezintă urme, murdărie și pete
Spălarea și curățarea ferestrelor și tocurilor cu putere
Îndepărtarea plasticului/autocolantelor de pe mobilă, ferestre și uși
Prăfuirea, umedă și uscată, a tavanelor, luminilor, ventilatoarelor, încălzitoarelor
Podelele, care nu conțin resturi, în special pe margini și colțuri, sunt curate și lustruite
Aspirator
Curățarea tăieturii
Curățarea pragului
Curățarea tuturor aparatelor, dulapuri și rafturi din interior și din exterior
Eliminarea corespunzătoare a gunoiului și a resturilor
Abordarea oricăror probleme de siguranță, fire slăbite și scurgeri, către antreprenorii de construcții
Verificare detaliată, pentru ultima dată, a întregului spațiu, colțuri și suprafețe interioare odată cu curățarea completă

Aceste cerințe de curățare de mai sus sunt făcute pas la un moment dat prin cele trei faze ale curățării post-construcții.

Faza 1: Curățare brută

După toate instalațiile necesare de lucrări electrice, instalații sanitare și încadrare, aici are loc prima fază. Îndepărtarea articolelor mari este primul și cel mai important pas în această fază; articole precum resturi, gunoi, materiale rămase și alte articole care nu pot fi aspirate. Va urma apoi măturarea generală sau aspirarea. În această fază sunt incluse și îndepărtarea, dar nu și curățarea, a autocolantelor de pe uși și ferestre.

Faza 2: Curățare ușoară

Dintre cele trei faze din curățarea post-construcție, această fază este considerată a avea cea mai mare muncă și necesită o mulțime de echipamente și unelte de curățare. Camerele precum toaletele și bucătăriile, cele care servesc unui scop unic, li se acordă atenție. Chiuvetele, toaletele, ferestrele, dulapurile sunt doar câteva dintre elementele instalate care sunt curățate temeinic în această fază. Aceasta faza este unul dintre motivele pentru care clientii angajeaza un serviciu profesional de curatenie.

Cu Deep Fresh, clienții se pot asigura că vor fi furnizate cele mai eficiente și mai noi echipamente și instrumente de curățare, astfel încât aceste zone și majoritatea suprafețelor interioare, cum ar fi conductele de aer, vor fi cu siguranță îngrijite. Curățarea ulterioară a zonelor cu autocolante îndepărtate făcută în prima fază este, de asemenea, tratată aici; zone precum ferestre, zone de sticlă, uși, pereți și altele. După această fază, este un pas mai aproape de mutarea clienților.

Acest tip de curățare se face pe toată instalația de sus în jos; nu înseamnă doar măturarea podelei, curățarea covorului și a altor zone vizibile.

Faza 3: Curățare finală

Curățarea finală sau curățarea de retuș este ultima fază. Acest lucru se întâmplă la câteva zile după a doua fază, din motivul că praful și murdăria se pot depune în continuare; cu aceasta, echipa de curățenie va avea în continuare timp să acorde mai multă atenție curățării finale a prafului. Mai mult decât de obicei, această fază durează doar puțin timp, deoarece lucrurile obișnuite care sunt curățate în acest punct sunt pete, amprente și alte imperfecțiuni din zonele care au fost curățate în fazele anterioare.

Curățarea post-construcție necesită timp și atenție completă și poate dura câteva zile pentru a fi finalizată. Pentru un antreprenor în construcții care are loturi în farfurie, această activitate nu este atât de ușor de gestionat. Antreprenorii de construcții sunt deja concentrați pe crearea clădirii, iar sarcina suplimentară de curățare a mizerii lor este o astfel de povară. Prin urmare, angajarea de curățeni profesioniști, fie prin contractorul de construcții, fie prin găsirea propriei dvs., este într-adevăr recomandabilă.

Dacă antreprenorul în construcții nu oferă servicii suplimentare de curățare, unii clienți s-ar putea gândi să ignore doar angajarea de curățeni profesioniști și să facă acest lucru prin curățare bricolaj, dar acest lucru trebuie decis cu înțelepciune. Secțiunile interioare și ascunse ale clădirii de care majoritatea oamenilor nu au idee pot fi trecute cu vederea dacă curățarea va fi făcută doar de clienți și nu de profesioniști. Acest lucru este prea riscant, deoarece poate reprezenta o amenințare pentru siguranța și sănătatea oamenilor

Deschide WhatsApp
Ai nevoie de informații
Bună, cu ce te pot ajuta?