Meniu Închide

Covoarele sunt un plus frumos pentru orice casă. Ele pot face ca o cameră să se simtă caldă și primitoare și pot adăuga textura podelelor simple. Dar pentru că nu sunt ieftine, este important să ai grijă de ele în mod corespunzător. Cu cât vă curățați mai des covoarele , cu atât vor dura mai mult – iar curățarea este mai ușoară decât credeți! În acest articol, vom trece peste câteva dintre cele mai bune practici pentru a vă ajuta să vă păstrați covoarele să arate noi.

Nu este necesar să vă șamponați covoarele în fiecare zi

Nu este necesar să vă șamponați covoarele în fiecare zi. Majoritatea covoarelor sunt curățate o dată pe săptămână, dar dacă aveți animale de companie sau copii în casă care vărsă constant lucruri pe podea, va trebui să șamponați mai des.

Curățarea covoarelor se referă mai mult la îndepărtarea murdăriei și a petelor decât la șamponare. Dacă cineva stă pe o bucată de gumă care a fost lipită de pantof ore sau zile înainte de a merge pe covorul tău, ar putea lăsa în urmă niște pete foarte dure. Soluția? Samponare!

 

Ștergeți imediat petele

Pentru ca covoarele să arate noi, este esențial să îndepărtați pata cât mai curând posibil. Odată ce se întărește, va fi mult mai greu de îndepărtat. Folosiți o cârpă curată, absorbantă și ștergeți pata în loc să o frecați. Acest lucru va ajuta la prevenirea murdării și împrăștierii excesului de lichid pe covor. Dacă acest lucru nu funcționează, încercați produse de curățare special concepute pentru îndepărtarea petelor. Dacă nimic nu funcționează, ar trebui să luați în considerare contactarea curățătorilor profesioniști . Ei vor ști ce substanțe chimice și tehnici de curățare să folosească pentru a îndepărta pata de pe covor.

Aspirarea regulată este esențială

Ca o menajeră bună, ar trebui să vă aspirați covoarele cel puțin o dată pe săptămână. Nu puteți greși cu modelul vertical pentru această sarcină, deoarece este ușor de deplasat pe podea și are atașamente care se pot ridica de pe bază pentru a ajunge la zone înalte. Utilizarea instrumentelor potrivite va ajuta la transformarea aspiratorului într-un proces eficient și minuțios, așa că investiți într-un produs de calitate care nu va pierde puterea de aspirare sau nu se va înfunda ușor.

Curățați camera în timp ce faceți curățenie

Cel mai simplu mod de a curăța camera este dacă scapi de dezordinea inutilă. Acesta este motivul pentru care ar trebui să curățați camera în timp ce faceți curățenie. Va trebui să vă curățați covoarele mai des dacă aveți animale de companie și copii acasă.

 

Îndepărtați toate mobilierul și alte pardoseli, inclusiv covoarele și covorașele. Acest lucru este astfel încât să puteți ajunge în toate acele locuri greu accesibile unde murdăria se poate ascunde.
Curățați podelele Măturați sau aspirați podeaua înainte de a începe curățarea cu soluția și soluția de curățare a covoarelor (mai multe despre aceasta într-o secundă).
Curățați camera de sus în jos . Nu uitați și de acele colțuri, colțuri și crăpături.

Evitați spălarea abrazivă

Evitați spălarea abrazivă. Spălarea puternică poate deteriora fibrele covorului, ceea ce le va face să se uzeze și să arate uzate în timp. Spălarea creează, de asemenea, mai multă frecare între particulele de murdărie și fibrele covorului, care pot lăsa urme pe covoare. Și, în sfârșit, dacă aveți un covor din lână sau mătase scump și încercați să-l curățați frecându-l cu săpunuri sau perii dure, suportul se poate deteriora și el. În loc să folosiți săpun sau perii abrazive pentru a curăța covoarele, folosiți o perie moale sau un dispozitiv de aspirare!

Mențineți un mediu curat acasă

Prima modalitate de a vă asigura că covoarele dumneavoastră durează mult timp este menținerea unui mediu curat acasă. Acest lucru vă va ajuta să vă păstrați covoarele să arate noi. Mâncarea și băuturile sunt renumite pentru pătarea covoarelor, așa că asigurați-vă că acestea sunt ținute departe de podea în orice moment. Dacă aveți animale de companie în casa dvs., luați în considerare să le țineți departe de camerele în care aveți podea cu mochetă.

Dacă aveți pete pe covor, aveți grijă de ele imediat! Utilizați produse special concepute pentru îndepărtarea petelor în loc de soluții de curățare care ar putea include înălbitor. Acestea pot deteriora fibrele din covorul dumneavoastră în timp. De asemenea, dacă intenționați să împachetați și să mutați covoarele și covoarele, asigurați-vă că le curățați mai întâi. Este important să vă pregătiți covoarele înainte de a le transporta sau de a le depozita.

Când vine vorba de asta, menținerea unui program regulat de curățare va ajuta să păstrați atât murdăria, cât și petele departe de covoare pentru mai mult timp – și cui nu-i place să aibă o oră sau două în plus în fiecare săptămână?

Nu există o abordare unică pentru toate

Când vine vorba de a vă menține covoarele să arate noi, nu există o abordare unică pentru curățarea covoarelor. Covoarele pot fi realizate din fibre naturale sau sintetice și vin în diferite stiluri pentru diferite utilizări. Cel mai important lucru de reținut atunci când alegeți un produs de curățat covoare este că tipul dvs. de covor va determina tipul de curățare pe care ar trebui să îl utilizați. Nu poți scăpa de petele încăpățânate? Luați în considerare apelarea la curățeni profesioniști pentru a le gestiona.

 

Dacă aveți covoare de lână de culoare deschisă, cel mai bine este să evitați orice ar putea să le păteze (cum ar fi oțetul). Cu toate acestea, dacă aveți covoare roșii sau verzi, ceva de genul oțetului ar putea ajuta la scoaterea în evidență a culorii! Cel mai bun pariu este un detergent neutru, fără miros, care nu va modifica culoarea originală a covorului tău.

A avea grijă de covorul tău astăzi îi va prelungi viața mâine

Dacă doriți să aveți o casă strălucitoare toată iarna , prelungirea duratei de viață a covorului este una dintre cele mai bune modalități de a face acest lucru. Covoarele sunt o investiție care poate dura zeci de ani dacă sunt îngrijite corespunzător. Deși la început poate părea multă muncă, timpul petrecut cu întreținerea covoarelor va fi răsplătit când va veni timpul pentru o înlocuire.

Cel mai bun mod de a vă menține pardoseala un aspect nou este să țineți pasul cu serviciile profesionale de curățare și cu aspirarea regulată. Dacă aceste metode singure nu acoperă toate zonele în care murdăria se adună în casa ta, încearcă să folosești câteva trucuri de bricolaj, cum ar fi bicarbonatul de sodiu sau amestecurile de oțet pe petele sau petele încăpățânate!

Gânduri finale

Acum că știi cum să-ți păstrezi covoarele un aspect mai nou, este timpul să începi. Poate părea multă muncă, dar cu cât o faci mai mult, cu atât rezultatele vor fi mai bune. Și nu uitați – nu este vorba doar de a vă menține covoarele curate și frumoase. Este, de asemenea, să ne asigurăm că rămân sănătoși și funcționali pentru anii următori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide WhatsApp
Ai nevoie de informații
Bună, cu ce te pot ajuta?